Международна среща на туроператорите Пловдив 2014 de

Днес 27.11.2014г Министърът на туризма Николина Ангелкова откри в Пловдив ежегодната Международна среща на туроператорите.

Представители на 90 туроператорски фирми от 16 държави по целия свят пристигнаха в града за събитието. Във форума участват и над 120 бизнесмени от Пловдив и региона.

Сред тях са представители от Англия, Египет, Индия, Русия, Мароко, Грузия, Италия, Черна гора, Дания, Унгария както и от съседните ни Македония, Сърбия, Румъния, Турция и Гърция. Отделно от Китай пристигна 18-членна делегация с представители, както на бизнеса, така и на местните администрации.

 

Хеброс бус ООД е генерален спонсор на мероприятието редом с Хотел Империал, и Парк Хотел Пловдив. Дружеството ни е официалния превозвач на участниците в срещата

 

Първите форуми на туроператори и журналисти преминаха при нарастващ интерес към тях. Участниците, които до сега са присъствали са повече от 200 журналисти и туроператори от Великобритания, Австрия, Германия, Сърбия, Виетнам, Румъния, Италия, Русия, Турция, Украйна, Египет, Непал, Алжир, Индия, Словения, Армения и други, оцениха форума като високо професионален и с голям потенциал.

Международната среща на туроператорите, се установи като престижно събитие, което популяризира град Пловдив, региона и нарастващите възможности за развитие на културния и другите видове туризъм, приоритетни за града и близките до него дестинации.

В програмата са включени В2В срещи; посещение на Дефиле на младото вино, на което присъстващите ще имат възможност да дегустират вина в Старият град; посещение на мюзикъла НА ГОСТИ НА СТАРИТЕ БЪЛГАРИ, режисиран специално за форума; туристически обиколки в Пловдив и др.

В2В срещите традиционно се провеждат след официалното откриване на форума, което  се състоя днес на 27 ноември (четвъртък) в Парк хотел „Империал” от 9:00 часа. 

 

 

 

Veröffentlicht am 27.11.2014